Online dating, sugardating, ægteskabsbureau: matchmakingens historie

Online dating, sugardating, ægteskabsbureau speeddating, dating “i mørket” (bogstaveligt talt) for ikke at tale om de mange, mange realityprogrammer dedikeret emnet (f.eks. Gift ved første blik). Der har aldrig været så mange muligheder for at finde kærligheden. Selvom det nuværende wannabe-Amor’er-landskab kan være en smule overfyldt, så er dette fænomen langt fra noget nyt eller unikt. Igennem tiden har selve forståelsen af, hvad kærlighed og romantik er, kontinuerligt ændret sig drastisk, hvorimod efterspørgslen på en guide til at kunne navigere det turbulente hav af romantiske forbindelser aldrig rigtigt er forsvundet.

Online dating, sugardating, ægteskabsbureau? nahh, mor ved bedst!

De arrangerede ægteskabers tid

I en stor del af menneskets historie har romantiske foreninger været baseret på rationelle forlovelser, som har skullet styrke forholdet familier imellem, sikre formuer og udvide alliancer og indflydelsesområder. I disse omstændigheder var brudens og brudgommens følelser sekundære, hvis de da overhovedet blev taget i betragtning.

 

Selvom vi ynder at svælge i de tragiske kærlighedshistorier a la Shakespeares Romeo and Juliet eller Titanics Jack and Rose, så endte det ikke altid tragisk, når familien påtog sig rollen som matchmaker. Der eksisterede, og eksisterer fortsat i nogle kulturer, mange arrangerede foreninger, som har opnået en moderne forståelse af ægteskabelig lykke, hvor kærlighed og respekt har haft mulighed for langsomt at blomstre, efter løfterne er blevet givet. 

 

Flirtens spænding, at finde kærligheden og ægteskabsbureauets prototype

Den moderne forståelse af kærlighed som noget instinktivt, baseret på flygtige følelser og forbigående kemi kom først frem i det 18. århundrede, hvor samfundet begyndte at opmuntre unge mennesker til at vælge deres livspartnere baseret på deres følelser. På det tidspunkt var kurtisering en stor del af at finde den perfekte partner og et styrkende aspekt i enhver ung kvindes liv. Det var deres beslutning at acceptere eller afvise potentielle partnere – hvilket de ofte gjorde med hensynsløs beslutsomhed.

 

Sjovt nok er dette også perioden, i hvilken vi kan finde forfaderen til moderne matchmaking, da der i England og Wales opstod, hvad i dag kan ses som prototypen til et nutidigt ægteskabsbureau. Som The Lady’s Monthly Museum (et magasin fra 1700-tallet) rapporterede, kunne mænd og kvinder klassificere sig selv som en af tre typer og skrive en kort ”profil”, hvori de beskrev deres disposition, udseende og baggrund.

 

Hvilket betyder, at kunsten i at skrive en perfekt datingprofil har eksisteret i århundreder!

 

I tilfælde af du er gået glip af det, kan du her finde tips og tricks til at skrive en profiltekst, som kan hjælpe dig med at fange alle de kvalificerede herrers hjerter 😉

Det første europæiske ægteskabsbureau

Efter 2. verdenskrig blomstrerede datingbureauer for de 25-44-årige frem over hele Europa. Den rigtige kickstarter var Storbritanniens “Marriage Bureau”, grundlagt i 1939 af Heather Jenner og Mary Oliver, to ekstremt beslutsomme og fremadtænkende kvinder, som endte med at revolutionere matchmaking-verden. Efter deres succes (foreningen af en 68-årig brud og 70-årig brudgom) henrykte pressen, blev det i stigende grad mere almindeligt og acceptabelt at få hjælp af et ægteskabsbureau og såkaldte ”Amors hjælpere”. Selv magasiner og aviser begyndte at reservere plads til personlige annoncer og korte profiler, i og med flere og flere personer tog imod den nye måde at søge et stabilt familieliv og (for hvorfor ikke?) den der altopslugende, fantastiske, ekstraordinære én-gang-i-livet-romance, som vi er blevet lovet af poeter, sangere og forfattere.


Hil internettet! Ægteskabsbureauets død

 

England synes at forblive en matchmaking-pioner, siden det er fødestedet for den første registrerede online datingservice. I 1964 besluttede Joan Bell at fusionere den voksende tech-verden med den tidløse søgen efter kærlighed. Hun grundlagde derfor St. James Computer Dating Service, senere omdøbt til Com-Pat (kort for ”computerized compatibility”). Selvfølgelig var processen her ikke så nem og ligetil som på SugarDaters 😉 De kærlighedsøgende udfyldte et spørgeskema, hvori de skrev, hvad de søgte i en partner. Joan oversatte så disse via hulkort og kørte dem igennem en lejet computer. Hendes program ville vise ”matchet” i systemet, og de personer, der brugte servicen, ville modtage navn og adresse på den person, de havde matchet med. Com-Pat startede revolutionen: Dog blev det kort efter fulgt af det meget lignende Dateline, grundlagt af John Richard Patterson i 1966, hvilket blev ”den største, længst etablerede og mest succesfulde computer-datingservice i verden”. Resten er stort set historie: Som teknologien udviklede sig, gjorde de i stigende grad specifikke og sjove måder at finde kærligheden det samme. Og lad os være ærlige; hvem har ikke downloadet Tinder mindst én gang nu til dags?

 

Hvordan vælger du den bedste platform til at booste dit kærlighedsliv? Her er de egenskaber, du skal kigge efter på ethvert datingsite!

Hvad er kærlighed?

I nutidens verden er partnerskab ikke lig med ægteskab. Selv ”for evigt i al evighed”, en livsvarende lyserød romance, begynder at miste sin appel. Personer i det 21. århundrede er mere tilbøjelige til at have en gør-det-selv-tilgang, hvor de fjerner den officielle mellemmand og hopper på en datingplatform i stedet for at ringe til et ægteskabsbureau. Selvom romantik fortsat er en vigtig del i valget af en partner, har vejen til kærligheden ændret sig drastisk med udviklingen af teknologien og nye, globale muligheder – og det blev på en eller anden måde endnu mere komplekst og besværligt at finde kærligheden, bl.a. på grund af vores hektiske livsstil. Der er så meget mere at gøre, at opleve og udforske. Vores livsstil, ønsker og forventninger er alsidige og stadigt skiftende, og at finde vores perfekte match kan ofte føles som at lede efter en nål i en høstak. Der er så meget at vælge imellem og så lidt tid til at udforske ens muligheder! Det er ikke noget under, at så mange unge – og ikke så unge! – mennesker ender desillusioneret og foretrækker at affinde sig med ensomheden frem for at finde en vej igennem en så indviklet labyrint.

 

Nutidens datere har heller ingen hast med at finde kærligheden – og det med god grund! Livet er langt og fuld af spændende muligheder. Blot tag et kig på nogle af vores medlemmers oplevelser!

Og så er der sugardating!

Sugardating befinder sig i en meget specifik niche i moderne matchmaking. En specialiseret platform som SugarDaters er ikke et ægteskabsbureau, men henvender sig til de eventyrlystne, de travle, de rastløse og de fremadtænkende. Det er ikke for alle, men det er perfekt for dem, som søger at leve livet fuldt ud og opleve det hele. Spændingen ved jagten, betingelsernes klarhed baseret på gensidig forståelse og respekt, flirteriet, det følelsesmæssige bånd, som kommer af en dybtliggende forbindelse. Og takket være moderne teknologi – vi er kommet langt siden fastnettelefoner med telefonsvarere – kan du browse tusindvis af profiler og modtage udvalgte matches gennem en troværdig og effektiv platform. Er der en bedre måde at udforske kærligheden og minimere risikoen for at falde for en catfishs falske løfter?

Hvis du er klar til at komme på opdagelse, så opret dig eller log ind på din konto på SugarDaters!

Hvem ved, måske finder du lige det, du søger.

Glem ikke at følge os på Facebook og Instagram for at få de seneste updates!