Et bedre 2017: 5 nytårsforsæt du bør overveje

Nyt år, en ny start. Måske er der ting, du vil stoppe med i det nye år, eller nye ting du vil begynde på. Det kan også være, at du har hobbyer eller interesser eller ønsker og drømme, du ikke har fundet tid til sidste år, som du vil begynde at dyrke og følge fremover.

Vi har samlet 5 nytårsforsæt, som du bør overveje at følge i 2017. Husk, at når vi siger nytårsforsæt, er der ikke tale om flygtige ændringer i hverdagen, hvorefter du vender tilbage til dit gamle jeg efter en måned eller to. Vi taler om ægte livsstilsændringer, så derfor har vi valgt ikke at gøre det svært for dig, ved at sætte alt for høje forventninger. Vi har sat mål, der er til at overkomme.

 

Spar op

Vi siger ikke, at du skal til at lægge tusindvis af kroner til side hver måned og til at leve et mindre luksuriøst liv. Vi mener bare, at du kan begynde at give, hvordan du bruger dine penge, lidt mere omtanke, så du i sidste ende står med flere penge i slutningen af måneden, end du har gjort førhen. Vær opmærksom og kritisk, når du er ude og bruge penge, og spørg dig selv: “Behøver jeg virkelig bruge penge på dette”. Vi kender alle sammen til det scenarie, hvor vi har været ude og købe et stykke tøj og har været henrykt over at stikke dankortet ind i maskinen og trykke koden ind. Men når man kommer hjem, får man aldrig taget det stykke tøj i brug, fordi man var mere forelsket i ideen om at eje tøjet end ideen om rent faktisk at bruge tøjet. Så ender man med et kædeskab fyldt med penge, der aldrig bliver brugt.

Tænk dig grundigt om, inden du bruger penge, overvej billigere alternativer, og du vil finde dig selv mange kroner rigere i fremtiden – penge, som du kan spare op til drømmerejsen, en bil eller andet.

 

Vær den bedste udgave af dig selv

Det er januar, og det er tid til at der skal ske noget nyt. Derfor – i stedet for at sætte store krav til dig selv – kan du prøve at være den best mulige udgave af dig selv. Træn lidt oftere og lidt hårdere. Spis lidt sundere. Vær sødere ved dine nærmeste. Hjælp andre. Udvis overskud.

Hvis du forbedrer dig selv på bare de helt små punkter i hverdagen, vil du mærke, at ikke kun andre kommer til at synes bedre om dig, du vil stole mere på dig selv og dine evner.

 

Date mere

Når du er ude og date, har du mulighed for at lære en masse. Først og fremmest lærer du et andet menneske at kende, som kan berige dit liv på mange forskellige måder. Desuden lærer du utroligt meget om mennesker og deres forskelligheder, og du vil høre muntre og triste historier om deres liv. Deres livserfaring kan blive overført til dig, hvis du tager deres historier og deres gode råd til dig, og du vil ende med at være endnu bedre forberedt på livets op og nedture, uden selv at skulle gå igennem det hele.

Desuden er dating sjovt og hyggeligt, og du får set og oplevet en masse restauranter, cafeer, barer, byområder og attraktioner, som du måske ikke kendte til i forvejen. Og oplevelsen bliver kun bedre af, at der er en sød og spændende mand eller kvinde ved din side, der viser interesse i dig og giver dig fuld opmærksomhed.

 

Forkæl dig selv

Det skal ikke kun handle om, at du skal ofre dig eller være der for andre. Du skal huske at have fokus på, hvad du har behov for, og hvordan du bliver glad, men stadig med de andre nytårsforsæt i baghovedet. Se derfor om du kan begynde at belønne dig selv i hverdagene, og giv dig selv gaver, når du har overholdt de andre nytårsforsæt i 1, 2 eller 6 måneder. Tag ind forbi frisøren, få massage, køb noget lækkert til dig selv (selvfølgelig uden at vælte budgettet). Hvis du har ting at se frem til, bliver det nemmere at overholde de andre nytårsforsæt, og samtidig giver du dig selv plads til at mærke efter, hvad du virkelige vil have, og hvad afslapning og forkælelse er for dig.

 

Giv dig selv lov til at ændre din mening

Nytåret er en tid for fornyelse, og derfor er det vigtigt, at du ser på verden med nye øjne. Har du aldrig brudt dig om sport eller asparges, er det måske nu du skal give disse ting en chance til med åbent sind og se, om tennis egentligt er så slemt, og om asparges egentligt ikke smager godt nok med bacon viklet rundt om. Giv dig selv lov til at forny dig selv, at blive en ny person i stedet for at sidde fast i gamle meninger og holdninger. Verden kan kun åbne sig for dig, hvis du tillader dig selv at suge det hele ind.

Måske du har holdt dig til partnere med en bestemt kropsbygning eller kun har datet folk med blond hår. Prøv med noget afveksling og prøv at udfordre din smag og din stil. Måske bliver du meget positivt overrasket.