Sådan håndterer I nemmest aldersforskel

Aldersforskel er en af de ting, man let bliver dømt for i samfundet, men som man ikke selv styrer. Vi bestemmer jo ikke selv, hvem vi falder for, og hvem vi finder attraktive. Nogle foretrækker at have en ældre og mere moden partner, der har oplevet lidt af hvert og skabt sig noget livserfaring. En der er seriøs, ved hvad han eller hun vil og har gjort sig nogle erfaringer gennem livet. Andre søger bevidst en yngre partner, fordi de finder deres umiddelbarhed tiltrækkende. En yngre partner har måske ikke helt fundet ud af, hvor de er i livet, og de kan derfor være spændende, spontane og nysgerrige, hvilket bestemt også er gode værdier hos en partner. Andre ender helt tilfældigt med en partner, der enten er ældre eller yngre, uden at have opsøgt det.

Er du havnet i et forhold med en væsentligt ældre eller yngre partner, vil du nok have opdaget, at visse udfordringer kan opstå. Her er et par gode råd til, hvordan I kan tackle jeres aldersforskel:

 

Håndter omverdenens reaktion på jeres aldersforskel

Af en eller anden grund er aldersforskel noget, der bliver rynket på næsen af unge mænd og kvinder, der finder en ældre og mere moden partner. Det ses især i ugeblade, hvor det nærmest er forsidemateriale hver gang en kendt person finder sammen med en fra et andet årti. Hvis I endnu ikke har oplevet det, kommer I sikkert til det: venner og familie vil stille spørgsmålstegn til jeres forhold og tænke: “Hvad ser de dog i hinanden”. En god ide er at lytte til, hvad de har at sige om sagen. De vil med stor sandsynlighed kun det bedste for dig. Hvis de har noget fornuftigt at sige, så tag det til dig, og har de ikke så fortæl dem, at du ikke behøver at høre deres mening. Måske er der nogen i din omgangskreds, der har erfaringer med forhold, hvor der er stor aldersforskel, der kan give dig et godt råd med på vejen.

 

Snak om jeres forskelle og find jer til rette med det

At sige at alder bare er et tal virker måske for nogle forhold – men ikke alle. Derfor er det vigtigt, at I snakker om de forskelligheder I har på grund af aldersforskellen. Måske er I heldige at være det samme sted i livet og ville det samme. I andre tilfælde bliver den ene af parterne nødt til at modne sig lidt op, og den anden må “barne” sig ned for at kunne mødes på midten så samtalerne og forholdet hverken bliver for seriøst eller for umodent. I må acceptere, at I kan have forskellige vennekredse og interesser som følge af jeres forskellige aldre, men det skal der også være plads til. Så længe I har det godt, når I er sammen, betyder forskellighederne ikke så meget.

 

Lev i nuet men snak om fremtiden

Aldersforskellen kan som sagt betyde, at I er forskellige steder i livet. Derfor er det vigtigt at have i mente, at selvom alt fungerer godt nu, kan det være at I om nogle år står i en situation, hvor den ene gerne vil slå sig ned og have børn, og den anden endnu ikke helt føler, at han eller hun selv er helt voksen endnu – og slet ikke klar til at tage det ansvar. Dette skal dog ikke være en frygt, der skygger over jeres forhold, så husk at leve i nuet og nyde det I har – men hold hinanden opdaterede om hvad I føler, hvad I gerne vil og hvor I er i hvert jeres liv.