Dansk startup giver et indblik i danskernes sex- og rollespilslyster

Startup’et iPassion udforsker danskernes seksuelle vaner og lyster og giver et unikt indblik i danskernes foretrukne måder at lege sig til mere spænding på lagnerne lancerer app til mobilen, som vil hjælpe par med at komme tættere på hinanden gennem quiz med personlige spørgsmål og svar.

 

Imens filmen ”50 Shades Darker” forhøjer temperaturen i danske biografer – og med Valentinsdag lige om hjørnet – er der kommet mere fokus på bindelege, dominans, rollespil og hvordan man generelt kan ruske op i sexlivet, når man er i et forhold.

 

Det Aarhusianske startup iPassion har taget et kig på, hvad danske par virkelig tænker om forskellige former for rollespil, og hvad forskellen er på holdningerne blandt mænd og kvinder.

 

Startup’et står bag en app af samme navn, iPassion, som er en unik, gratis app for par, som blev lanceret i juli sidste år, men allerede har over 150.000 spillere på verdensplan. Flere end 55.000 danskere har brugt app’en, hvilket er ca. 1% af hele den danske befolkning. Hver måned kommer flere end 25.000 nye brugere til, som downloader den fra App Store eller Play Store.

 

App’en spørger ind til spillernes præferencer, fantasier, turn-ons, turn-offs m.m. og gør det til en leg at udveksle frække og ukendte informationer om hinanden samt at starte med at snakke om sex, når smartphone’en er lagt væk.

 

Efter et helt anonymt indblik i app’ens database, har teamet kigget på danskernes holdninger til rollespil og fundet ud af, at flere end 2/3 mænd og over halvdelen af kvinder er åbne overfor frække rollespil. Og et dybere kig i dataene viser mere om, hvad danskerne synes er frækt og knapt så frækt…

DK - Kæle bagefter

Chef og sekretær

Et klassisk scenarie! Den travle chef som bliver til sent for at færdiggøre en vigtig rapport, og sekretæren som bliver for at hjælpe med den vigtige deadline – et godt stykke efter midnat! Hvem har ikke hørt dén før?

Ca. 80% af danske mænd og 70% af danske kvinder er med på denne rollespilsleg – og det er let at forstå hvorfor. Den nødvendige påklædning er allerede i tøjskabet, og scenariet er forholdsvist enkelt at forstå og udleve.

Ca. halvdelen af mændene vil være chefen, og ligeledes vil halvdelen af kvinderne være sekretæren, hvilket ikke umiddelbart er overraskende. 1 ud af 5 brugere vil dog gerne være på begge sider af bordet, men hver 10. kvinde vil kun være med, hvis hun må være chefen.

Herre og slave

Som herre har man sin slave under sin fulde kontrol, og det er slavens pligt at gøre alt, hvad der alt bliver befalet – ALT! Dette kan kræve fuld tillid i forholdet, men det er helt sikkert ikke noget, folk udelukker, da kun 17 % af mændene og 28 % af kvinderne svarer ”nej tak” til scenariet.

”Herre og slave” kræver stort set ingen forberedelse eller rekvisitter. En ordre om at strippe fra herren, og så er man allerede godt i gang. Det er et vildt og åbent rollespil med mange muligheder.

Politi og forbryder

Den ene partner disciplinerer den anden. Og med stor autoritet! Scenariet med politi og forbryder tager ”bad boy/bad girl”-fantasien til et helt nyt niveau – og politiuniformen er altid på top 10-listerne over de mest solgte kostumer på sexshopperne, og det bedste ved denne fantasi er selvfølgelig, at håndjern er en naturlig del af legen.

Teamet fandt frem til, at de fleste par er vilde med netop denne fantasi. For mændene er det næsten 50-50, om de foretrækker at være betjent eller forbryder. For kvinderne ser det dog ud til, at overvægten vil være lovbryderen. Hele 62 %.

Blikkenslageren

Dette rollespilsscenarie er en klassiker i de erotiske film på linje med pizzafyren, som pludselig dukker op. Men på trods af klassikerstatus er den faktisk ikke særlig populær blandt danske brugere, kan teamet konstatere. Næsten halvdelen af alle mænd og kvinder bryder sig ikke om tanken om at ”rense rørene” med blikkenslageren, hvilket gør denne fantasi til en af de mindre populære i teamets oversigt. Måske har det noget at gøre med grunden til behovet for en blikkenslager i første omgang?

Dog er hver fjerde frisk på at afprøve fantasien. Hvis den vel og mærket lever op til kønsstereotyperne. 23 % af mændene vil gerne prøve legen, hvis de får lov til at være blikkenslageren, og 22 % af kvinderne siger ja, hvis de er dem, som skal have ”rørene fikset”.

Fremmede på en bar

Tiderne skifter, og man spiller efter reglerne. Men one night stands er stadig en populær fantasi. At samle en mystisk fremmed mand eller en gudesmuk kvinde op i baren er et meget eftertragtet rollepilsscenarie for moderne og beherskede par, som ikke føler for at tage en eller anden med hjem, som de ikke kender.

Cirka halvdelen af alle kvinder og mænd vil gerne udspille denne fantasi, som ovenikøbet er en nem og sjov måde at pifte et forhold lidt op på. Noget af det som kan udløse lidt forbehold over for denne fantasi er det faktum, at det foregår i det offentlige rum, hvilket selvfølgelig kan være udfordrende – men dermed måske også lidt ekstra pirrende.

Vampyr og offer

Skarpe tænder og hjælpeløshed. Biddet og den seksuelle spænding. Scenariet med vampyr og offer virker umiddelbart som skabt til en fræk omgang rollespil, og den sexede vampyrfigur er særdeles fremtrædende i nutidens mange og populære serier og film omhandlende den flotte blodsuger og det uskyldige offer. Så man skulle jo tro, at dette var en populær fantasi.

Imidlertid ser det faktisk ikke ud til at forholde sig sådan. Hele 2 ud af 3 synes nemlig, at fantasien er for fjollet. Og det gælder for både mænd og kvinder. Måske er figurens popularitet faktisk en ulempe ift. fantasien? I Twilight-filmene forestiller både den mandlige og den kvindelige hovedperson teenagere i stedet for sexede voksne. Eller måske skyldes det, at de nødvendige rekvisitter og kostumer kan gøre det svært at tage det alvorligt under seancen? Eller måske er det veganertrenden?

Med det sagt er det nu stadig nemt at forstå, hvorfor den sidste tredjedel alligevel er interesseret i denne fantasi, da den indebærer både fare, underkastelse, mystik, lidt smerte og en masse nydelse.

Prostitueret

Dette rollespil er åbenlyst kontroversielt, da det indebærer prostitution, som godt nok er lovligt i Danmark, men oftest tabubelagt og et emne udsat for heftig debat. Men rollespilslege har ikke nødvendigvis med ”virkelighed” at gøre. Og iPassion har fundet ud af, hvad folk føler om det at ”betale” for sexakten.

Lidt under halvdelen af alle kvinder og mænd udelukker fantasien med det samme. Men der er alligevel en vis åbenhed at spore hos danskerne. Cirka 1 ud af 4 er meget tøvende og svarer ”måske”, imens den sidste fjerdedel faktisk godt vil afprøve den.

Det lader til at denne fantasi, på trods af sit kontroversielle indhold, er rimelig populær. Det kræver heller ikke mange rekvisitter eller en masse udklædning, og hvis det gøres helt rigtigt, kan det måske endda afføde en romantisk ”Pretty Woman”-stemning.

 

Rollespil giver en fantastisk mulighed for at prøve ny, sjove og sexede ting i et forhold, og en god måde at starter på er at tage det i helt afslappet og måske investere i et par småting, som kan hjælpe til at leve sig ind i rollerne.

Hvis du er nysgerrig efter at finde ud af, hvad din partner i al hemmelighed fantaserer om, eller hvis du er interesseret i at starte nogle sjove samtaler om dine og din partners præferencer, kan du downloade den gratis app, iPassion, fra Play Butik eller App Store.

 

iPassion er lavet af John Martin Møller og hans kæreste, som er engageret i at hjælpe folk med at finde frem til en autentisk intimitet ved at finde ud af hinandens seksuelle præferencer, lyster og grænser. Anmeldelser og bedømmelser kan findes i App Store og Play Butik.

 

DK - Yndlingsstilling