Sexisme rammer sugardating

Nogle vil mene, at sugardating er en af de former for dating, hvor sexisme er mest markant. Firkantet set er sugardating en datingform, der værner om nogle traditionelle værdier – oftest hvor manden betaler regningen, og kvinden til gengæld flirter og byder på godt selskab. Heldigvis er verden ikke så firkantet, og sugardating er meget mere end det. For eksempel er der også masser af sugarmamas og boytoys, der vender op og ned på de traditionelle kønsroller. Sugardating er måske en af de former for dating, hvor begge parter er mest lige, netop fordi man er enige om rollerne, og hvad der forventes af begge parter. Sugardating leder til et gensidigt, fordelagtigt forhold, hvor begge parter får, hvad de giver tilbage – om det så er i materielle goder eller kærlighed.

Vi finder det meget sjovt, at nogle folk dømmer sugardating som sexistisk. For adskillige SugarBabes bliver dømt som prostituerede af de selv samme folk, imens BoyToys bliver set på som helte, der lever det gode liv. Det synes vi ikke er fair! Vi vil prøve at gøre opmærksom på sexisme-problemet, så SugarBabes og BoyToys på SugarDaters bliver set som ligeværdige.

Hvorfor er det, at når en pige går på sugardating, bliver det set på som noget skammeligt? Mange skriver kommentarer som “Hun skulle få sig et rigtigt arbejde”, “Det er moderne prostitution, ligemeget hvad hun selv mener”, “Hvorfor sælger hun sig selv? Det er at modarbejde alt, hvad feminister har kæmpet for de sidste mange årtier”.

Men når det er en BoyToy, det handler om, får piben en helt anden lyd: “Han lever livet fuldt ud”, “Sex OG han får betalt regningen?!?! Det må være enhver mands drøm”, “Hvor skriver man sig op henne?”

Generelt er samfundets syn på, hvad der er ok for mænd at gøre, og hvad der er ok for kvinder at gøre vidt forskellige. For eksempel bliver en mand, der har mange sexpartnere kaldt en stud (tyr), mens en kvinde i samme position bliver dømt som en slut (prostitueret). Der er også hele fortællingen om, at hvis en mand har mange sexpartnere, er han en masterkey (eller A-nøgle på dansk). Hvis han kan åbne mange forskellige låse, er det godt. Men en kvinde, der har haft mange sexpartnere, er som en lås, der kan blive åbnet af alle mulige forskellige nøgler – en dårlig lås. Er det ikke på tide, at samfundets forskruede indstilling til mænd og kvinders roller i datinglivet bliver blødt op? Er der ikke plads til, at man nyder at have sex med forskellige personer, ligemeget hvilket køn man er, uden at blive dømt?

Har du erfaringer med sexisme, når du har sugardatet? Eller har du en mening om emnet? Måske du bare til dagligt oplever at kvinder og mænd bliver set på forskelligt i datingens verden. Send en besked til caecilie@sugardaters.com med din oplevelse eller din mening om emnet. De bedste synspunkter og historier vil blive offentliggjort, og brugerne bag historierne vil være anonyme.