Åbent brev til beslutningstagere og lovgivere

I onsdags blev SugarDaters® til en sag på justitsministerens bord. For os virker det absurd, at en datingside, der deler koncept med formentligt flere hundrede sider verden over og minimum fire andre i Danmark, kan blive genstand for så meget opmærksomhed, som SugarDaters® har været i denne uge.

Ikke desto mindre har SF på baggrund af enkelte tilfælde udrullet i Berlingske besluttet sig for at bede justitsministeren om at tage stilling til om SugarDaters® overholder dansk lov og ret.

Vi tager SFs anmodning alvorligt

Den sidste uges voldsomme fokus på vores virksomhed har måske været overdrevet, men vi tager som virksomhed selvfølgelig alle enkeltsager og beskyldninger alvorligt. For det første giver alle uheldige enkeltsager os en mulighed for at stramme op og gøre tingene bedre, ligesom der ikke må være nogen som helst tvivl om, at vores forretning er bygget og forsat skal bygges på sunde og lovlige principper. Derfor har SugarDaters® haft en strafferetsekspert til at gennemgå hele sitet den seneste uge, og konklusionen har været klar. Der er ikke noget i konceptet, der er på kant med rufferibestemmelserne. Alligevel strammer vi op på vores interne procedurer, så vi sikrer, at vi kan fange flere af de profiler, der benytter vores site på en uhensigtsmæssig måde.

Enkeltsager eller generelt problem?

Debatten om hvorvidt sugardating er lovligt bygger desværre på mediernes fremstilling af enkeltsager. Der bliver sendt langt mere end fem millioner private beskeder i vores system hver eneste måned, og vi hverken kan, vil eller må overvåge vores brugeres private beskeder. Derfor kan der selvfølgelig være tilfælde, hvor der er brugere, der forbryder sig mod vores retningslinjer. Hvis vi i det enkelte tilfælde ikke får en anmeldelse fra nogen bruger, så er det svært for os at stille ret meget op. På en normal dag får vi omkring fem anmeldelser af brugere, som primært handler om vulgært sprog. Her giver vi advarsler, og efter maksimalt tre anmeldelser og advarsler så sletter vi brugeren.

Vi anbefaler også brugere i tilfælde af, at der sker noget ulovligt, at det straks anmeldes til politiet, ligesom vi naturligvis vil samarbejde med politiet måtte vi få en henvendelse fra dem. Når vi hverken får en intern anmeldelse eller en henvendelse fra politiet, så er det rigtigt svært for os som virksomhed at stille ret meget op, når vi ikke ved brugerregistreringen har opfanget noget, vi ikke vil tolerere. Vi kærer os meget over vores brugeres oplevelser på sitet, men vi kan kun blive bedre, hvis brugeren tager sig tiden til at fortælle os, når de støder på noget, der overtræder vores retningslinjer.

Sugardating i Danmark

I Danmark er der minimum fem sider, der handler om sugardating. Dertil findes et større antal sider, der har koncepter, der minder om sugardating. Det er ikke SugarDaters®, der har opfundet begrebet, og vi har på ingen måde monopol på det i Danmark. Ud over de danske sites findes der et utal af internationale sites, der også opererer i Danmark. Forbydes sugardatingkonceptet vil man altså skulle forbyde minimum 15 sider, der opererer i Danmark, og man kan være helt sikker på, at konceptet opstår i andre afskygninger.

Vi gør generelt rigtig meget for at sikre, at brugeren ikke får de forkerte associationer, når de bruger vores site. Vi har indtil videre kun tilladt nøgenbilleder i private albums, men har besluttet helt at forbyde nøgenbilleder på sitet fremadrettet. Alle billeder og profiltekster bliver fortsat manuelt godkendt, og vi fjerner som altid vulgært sprog og alle referencer der kunne forstås i retning af prostitution. På den måde luger vi ud i de profiler, der har misforstået sugardatingkonceptet.

Udover vores egen indsats opfordrer vi alle vores brugere til at benytte den anmeldelsesfunktion, vi har i vores system, for at identificere brodne kar blandt vores brugere og undgå misbrug af vores site.

Vi vil meget gerne snakke med beslutningstagere

Vi har før taget initiativ til at snakke med politikere og beslutningstagere for at overbringe vores viden om branchen og området. Der er indtil videre ingen, der har taget imod vores opfordring, men vi står klar til at give politikere en indsigt i en branche, som nogen af dem lige nu gerne vil lovgive om. Deres ageren vidner dog om, at de ikke har sat sig ind i, hvad der reelt sker i datingbranchen og i stedet baserer de deres beslutninger på pressens entydige fokus på sensationer og enkeltstående tilfælde. Vi ville ønske, at vi kunne være en del af løsningen i stedet for en del af problemet.